THUIS IN HET PALTHE HUIS
STICHTING OLDENZAALSE MUSEA

Per 1 juli 2016 valt het Palthe Huis samen met museum De Pelgrim en museum De Hofnar onder de Stichting Oldenzaalse Musea.

De Stichting Oldenzaalse Musea bestaat uit een directeur/bestuurder (Sandra Schipper) en een Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bestaat uit 5 leden:

  • Mr. Dr. A.H. Lamers (Voorzitter)
  • Ir. H. Moek
  • Drs. L.C.A.M. van der Heijden
  • Mr. L.S.A. Kok-Tiddens
  • T. F. N. Hampsink

Organisatie
De organisatie achter de Stichting Oldenzaalse Musea is een kleine organisatie bestaande uit 5 personeelsleden (totaal 1.2 FTE). Naast de directeur/bestuurder is er een administratief medewerker, een coördinator vrijwilligers en boekingen en een aantal weekendkrachten.

 

Naast de betaalde krachten bestaat de Stichting dankzij de inzet van een groep van meer dan 40 vrijwilligers. Zij zetten zich in voor de rondleidingen, educatieve projecten, baliediensten, als suppoost of bij één van de andere werkzaamheden. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk? We zijn altijd op zoek naar extra hulp! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vrienden
Ter ondersteuning van museum het Palthe Huis is er een Stichting Vrienden van het Palthe Huis opgericht. Deze stichting draagt bij aan bijzondere projecten en aankopen voor de collectie van het museum. Voor € 22,50 per jaar kunt u vriend worden van het Palthe Huis. U ontvangt dan vier keer per jaar het magazine Ons Oldenzaal, krijgt gratis toegang tot het museum, korting op lezingen en andere activiteiten en bij inschrijving een exemplaar van ‘De Canon van Oldenzaal’. Wilt u vriend worden van het Palthe Huis? Neem dan contact met ons op via info@palthehuis.nl of telefonisch via 0541 513 482.

ANBI
De Stichting Oldenzaalse Musea beschikt over de ANBI status voor goede doelen. Meer informatie kunt u hier vinden. Daarnaast kunt u hier het financieel Jaarverslag 2018 bekijken en het Visiedocument 2016-2020.

NAAR VORIGE PAGINA

Terug in de tijd…

thuis bij de familie Palthe