Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur. 

Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Welkom bij de familie Palthe

Het Palthe Huis in Oldenzaal is het woonhuis van de familie Palthe. Johannes Palthe, een predikant en grootgrondbezitter, kocht in de 18e eeuw de voormalige stadsboerderij die in de 17e eeuw was verbouwd tot een deftig woonhuis. Drie generaties Palthe hebben in het Palthehuis gewoond, totdat in 1928 de kleindochter van Johannes Palthe, Gulia Palthe, overleed en het huis een museum werd.


Terug in de tijd

Bij een bezoek aan het Palthe Huis is het alsof je in een tijdmachine stapt. In het historische woonhuis ervaar je hoe de familie Palthe in de 18e eeuw gewoond moet hebben. De geschiedenis is haast voelbaar in het huis en kinderen kunnen bij een bezoek “Het mysterie van de Gouden Haarspeld” oplossen.

Lees meer

Stadspresentatie

Naast het historisch woonhuis van de familie Palthe heeft het museum ook een uitgebreide collectie van de stad Oldenzaal inclusief een uitgebreide archeologische collectie.

Lees meer over onze collectie

ArcheoHotspot

Altijd al willen weten hoe het werk van een archeoloog eruit ziet? Kom dan naar de ArcheoHotspot in Oldenzaal! Hier leer je meer over wat er allemaal is opgegraven in Oldenzaal en omgeving en kan je meehelpen met archeologisch onderzoek. 

Lees meer over de ArcheoHotspot

Gerry Frowijn

“Het leukste en leerzaamste uitje in Oldenzaal! Kindvriendelijk, toegankelijk voor alle mensen groot en klein, interactief, spannend en verrassend!”

Ons Oldenzaal

Ons Oldenzaal is het kwartaalblad van het Palthe Huis. Iedere drie maanden verschijnt een nieuw nummer boordevol met artikelen over verschillende onderwerpen uit de historie van Oldenzaal.

Word lid