Boekpresentatie ‘van Balderik tot Boeskoolmenneke’

Op veel plaatsen in de openbare ruimte van de stad Oldenzaal zien we ‘creatieve menselijke uitingen’ in de vorm van speelobjecten, gedenktekens, plaquettes, borstbeelden en herdenkingsmonumenten. Van figuratief tot abstract; in brons, kunststof, glas, hout, beton, folie en andere materialen. Zijn het allemaal ‘kunstwerken’?Daarover valt te twisten en dat is ook eigenlijk de bedoeling. Eén ding staat bij de totstandkoming van ‘de beeldende uitingen’ in Oldenzaal vast. De initiatiefnemers waren op een of andere wijze ‘bezield’ om iets van hun ‘innerlijk’ beeldend tot uitdrukking te brengen.

Omdat al deze beelden ontstaan zijn vanuit  het ‘kippenvel of tranen’ bij de initiatiefnemers en ’De aller-individueelste expressie van de aller-individueelste emotie’ van de kunstenaars betitelen we elk gekozen en besproken ‘creatieve uiting’ in het boek ‘Van Balderik tot Boeskoolmenneke’ als kunstwerk.

Het boek ‘van Balderik tot Boeskoolmenneke’ is voor  24,95 verkrijgbaar in de museumwinkel van het Palthe Huis. Meer informatie via info@palthehuis.nl

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?