Torenbeklimming of stadswandeling

De geschiedenis van Oldenzaal beleef je pas echt als je er middenin staat. Combineer je bezoek aan het museum daarom met een torenbeklimming of een stadswandeling door de binnenstad. Bij de torenbeklimming klim je onder leiding van een torenwacht langs de klokken naar het hoogste punt, met een prachtig uitzicht als beloning! De gehele klim duurt ongeveer een uur. De stadswandeling neemt je mee op ontdekkingstocht door het Oldenzaalse centrum vanaf de Plechelmusbasiliek aan het St. Plechelmusplein. De route is circa 2 km lang en neemt ongeveer een uur in beslag.

Start de dag met een bezoek aan het museum om daarna de stad in te gaan met een gids. Of bekijk Oldenzaal eerst vanaf het hoogste puntje van de Plechelmus en duik daarna het museum in. U kunt het zelf combineren zoals u het wilt! Bij iedere inschrijving krijgt u een bon voor een gratis kopje koffie, thee of in de zomer een bol ijs bij de lokale ondernemers.

Aantal personen: per groep minimaal 10 personen, kleinere groepen of individuele bezoekers kunnen gebruik maken van de rondleidingen op open inschrijving (zie hieronder)

Kosten: € 7,95 per volwassene en € 5,95 per kind (stadswandeling of torenbeklimming in combinatie met een bezoek aan het Palthe Huis en een kopje koffie of thee bij de lokale horeca)

Bijzonderheden: Vanuit de Tourist Info start van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur dagelijks een torenbeklimming op open inschrijving. Helaas mogen kinderen tot 8 jaar niet de toren in.

Op dinsdag en vrijdag zijn er om 13.00 uur open stadswandelingen waarvoor aangemeld kan worden.

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?