Tastbare Historie

Het Palthe Huis zet sterk in op de toegankelijkheid van het museum en haar activiteiten voor alle doelgroepen. Ook voor blinden en slechtzienden kan een museumbezoek een hele mooie ervaring zijn. Daarom bieden wij voor groepen met een visuele beperking het project ‘Tastbare Historie’ aan.

Tastbare Historie is een serie van  vier bijeenkomsten waarin de deelnemers de geschiedenis van Oldenzaal gaan voelen én beleven. Museumdocenten van het museum nemen u achtereenvolgens mee in de Bronstijd, Middeleeuwen, Tachtigjarige Oorlog en de Achttiende eeuw. De vrijwilligers vertellen het verhaal van die periode en voorwerpen uit de collectie brengen de deelnemers letterlijk in contact met de geschiedenis. Alle voorwerpen mogen natuurlijk aangeraakt worden. Naast de voorwerpen worden ook geur en muziek ingezet om de beleving te vergroten.

‘Tastbare Historie’ vindt plaats op 6, 13, 20 en 27 september van 15.00 tot 17.00 uur. Per keer kunnen er 8 personen deelnemen en vol is vol dus wees er op tijd bij! Aanmelden kan via info@palthehuis.nl of telefonisch op het nummer 0541 513 482.

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?