Boek op verzoek

De historische bibliotheek van het Palthe Huis is de meest bijzondere kamer van het hele huis. Niet alleen was het een kamer waar niet zomaar iedereen mocht komen, de kamer bevat ook een unieke collectie van boeken uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Zowel de collecties van de familie Palthe, Racer als Michgorius zijn op deze plek verzameld.

Tijdens ‘Boek op verzoek’ duikt u, onder leiding van expert Rob de Bree, antiquaar van Antiquariaat De Zilveren Eeuw in Zwolle, in deze bijzondere collectie. U mag de boeken zelf aanraken en bekijken. Dat wil zeggen, u kiest tijdens het bezoek aan de bibliotheek één boek dat u samen met de expert nader gaat bekijken. Met de door u uitgekozen boeken op tafel vertelt Rob de Bree wetenswaardigheden, ook over andere historische bibliotheken.

Kosten: Een privé rondleiding in de bibliotheek met een groep van minimaal 4 of maximaal 15 bezoekers onder begeleiding van Rob de Bree kan op afspraak voor u worden geregeld. De kosten zijn hiervoor € 75,- per groep. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?