Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Educatie voor jong en oud

Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er regelmatig activiteiten in het Palthe Huis. Daarnaast kun je het museum natuurlijk ook met je klas uit het basis- of voortgezet onderwijs bezoeken. Hiervoor zijn diverse lespakketten samengesteld. Heb je een specifiek thema in gedachten? Neem dan contact met ons op voor een les op maat.

Volwassenen

Wil je het museum met een groep bezoeken? Neem dan vooraf contact op voor het boeken van een rondleiding. Naast rondleidingen voor groepen kunnen volwassenen in het Palthe Huis deelnemen aan lezingen en workshops rondom diverse thema’s. Kijk voor het meest recente aanbod in de agenda.

Kinderen

Weet jij wat er met de gouden haarspeld van Gulia gebeurd is? Met de speciale museum-app kun je het geheim achter deze verdwijning oplossen… Vraag bij de balie van het museum om het speciale koffertje. Hierin zit alles wat je nodig hebt om het mysterie op te lossen. Wie zou de speld hebben? Hendrik de knecht? Of toch Margje de kokkin? Leer alle bewoners van het Palthe Huis kennen en spoor de dader op!

Onderwijs

Wil je het museum met een klas bezoeken? Dat kan! Wil je bijvoorbeeld een archeologisch thema behandelen? Of ben je met de klas bezig rondom architectuur? Wij hebben een breed aanbod met lespakketten ontwikkeld. Natuurlijk is er ook een mooi pakket over de bewoners van het Palthe Huis.

Een goed overzicht van het aanbod is te vinden op de website van Erfgoed verbindt Oldenzaal. Wil je graag een les op maat? Onze museumdocenten staan klaar om vorm te geven aan je vraag!