Educatie

VOOR JONG EN OUD

Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er regelmatig activiteiten in het Palthe Huis. Daarnaast kunt u het museum natuurlijk ook met uw klas uit het basis- of voortgezet onderwijs bezoeken. Hiervoor zijn diverse lespakketten samengesteld. Heeft u een specifiek thema in gedachten? Neem dan contact met ons op voor een les op maat.

Volwassenen

Wilt u het museum met een groep bezoeken? Neem dan vooraf contact op voor het boeken van een rondleiding. Naast rondleidingen voor groepen kunnen volwassenen in het Palthe Huis deelnemen aan lezingen en workshops rondom diverse thema’s. Kijk voor het meest recente aanbod op de pagina Activiteiten.

Onderwijs

Wilt u het museum met een klas bezoeken? Wij hebben een breed aanbod met lespakketten ontwikkeld. Wilt u bijvoorbeeld een archeologisch thema behandelen? Of bent u met de klas bezig rondom architectuur? Ook is er een mooi pakket over de bewoners van het Palthe Huis. Een goed overzicht van het aanbod is te vinden op de website van CEPPO. Wilt u graag een les op maat? Onze museumdocenten staan klaar om vorm te geven aan uw vraag!

Kinderen

Weet jij wat er met de gouden haarspeld van Gulia gebeurd is? Vanaf september 2017 kan jij met de speciale museumapp het geheim achter deze verdwijning oplossen. Vraag bij de balie van het museum om het speciale koffertje. Hierin zit alles wat je nodig hebt om het mysterie op te lossen. Wie zou de speld hebben? Hendrik de knecht? Of toch Margje de kokkin? Leer alle bewoners van het Palthe Huis kennen en spoor de dader op!

NEEM CONTACT OP

Terug in de tijd…

thuis bij de familie Palthe