De smaak van het beleg

Eten en de bereiding van de maaltijd op houtvuur

De smaak van het beleg is een combinatie van een lezing en workshop waarbij eten en de bereiding van de maaltijd op houtvuur centraal staat. Wat aten de mensen in de stad en op het platteland en hoe maakten ze het klaar? Kunnen we tegenwoordig nog wel op deze manier koken? Doe mee en beleef het!

Meer info en aanmelden

Je bent van 11.00 – 13.30 uur van harte welkom in de Palthe tuin. Tickets zijn hier te krijgen en er is plek voor max. 12 personen. Wacht dus niet te lang!

Het beleg van Oldenzaal

Het jaar 1572 markeert binnen de Tachtigjarige Oorlog het begin van de ‘geboorte van Nederland’. 450 jaar later wordt dat nationaal herdacht. In Oldenzaal, een belangrijke stad in die tijd, doen we dat met extra enthousiasme. We speelden namelijk een belangrijke rol in de opstand tegen de Spanjaarden. Oldenzaal is maar liefst zeven keer belegerd, voordat de stad uiteindelijk in 1626 in Staatse handen viel. Daarom herdenken we in 2022 ‘Het Beleg van Oldenzaal’.

Meer info over het Beleg van Oldenzaal? Ga naar www.uitinoldenzaal.nl/beleg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *