Archive

Trouwen

Trouwen

Voor een prachtige, kleinschalige ceremonie of voor de allermooiste fotoreportage. Ook op jouw mooiste dag kan je terecht in het Palthe Huis. Zijn er maximaal 40 gasten aanwezig voor jullie ja-woord? Dan is het Palthe Huis dé plek voor jullie ceremonie.

We denken graag met je mee over jullie wensen voor de grote dag. Ook als je alleen een bijzondere locatie zoekt voor de allermooiste foto’s, zowel buiten als binnen.

.

Kosten: afhankelijk van de wensen vanaf € 225 voor de ceremonie en vanaf € 75 als fotolocatie.

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes

Wat is er nou leuker dan je verjaardag vieren in het museum? Ruim 2,5 uur worden jij en je vriendinnetjes vermaakt op een super gezellig partijtje! Een feestje is voor minimaal 8 kinderen. Alle feestjes zijn ‘all-in’, dus tijdens je feestje kun je lekker genieten van ranja, chips, grote suikerwafel/koek en een snoepzakje.

Combineer een creatieve activiteit zoals het maken van een houten schild, een spiegeltje met hout pimpen, mozaïeken of een vrolijk schilderij met een kinderrondleiding door het Palthe Huis. Of kies je voor een high tea of fotoshoot in het museum?

.

Aantal personen: per groep minimaal 8 kinderen

Kosten: vanaf € 14,95 per persoon

Bijzonderheden: Kies je eigen activiteit en combineer deze met de kinderrondleiding voor het leukste feestje ooit!

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?

Het mysterie van de gouden haarspeld

Het mysterie van de gouden haarspeld

Weet jij wat er met de gouden haarspeld van Gulia gebeurd is?  Vraag bij de balie van het museum om het koffertje van Gulia en misschien kan jij met de speciale museumapp het geheim achter deze verdwijning oplossen. Wie zou de speld hebben? Hendrik de knecht? Of toch Margje de kokkin? Leer alle bewoners van het Palthe Huis kennen en spoor de dader op!

Aantal personen: Geschikt voor individuele bezoekers en groepen tot maximaal 10 kinderen.

Kosten: Geen extra kosten naast de reguliere entree.

Bijzonderheden: Kom je met je ouders of opa en oma met maximaal 4 kinderen? Dan is reserveren niet nodig, vraag om het koffertje bij de balie!

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?

Tastbare Historie

Tastbare Historie

Het Palthe Huis zet sterk in op de toegankelijkheid van het museum en haar activiteiten voor alle doelgroepen. Ook voor blinden en slechtzienden kan een museumbezoek een hele mooie ervaring zijn. Daarom bieden wij voor groepen met een visuele beperking het project ‘Tastbare Historie’ aan.

Tastbare Historie is een serie van  vier bijeenkomsten waarin de deelnemers de geschiedenis van Oldenzaal gaan voelen én beleven. Museumdocenten van het museum nemen u achtereenvolgens mee in de Bronstijd, Middeleeuwen, Tachtigjarige Oorlog en de Achttiende eeuw. De vrijwilligers vertellen het verhaal van die periode en voorwerpen uit de collectie brengen de deelnemers letterlijk in contact met de geschiedenis. Alle voorwerpen mogen natuurlijk aangeraakt worden. Naast de voorwerpen worden ook geur en muziek ingezet om de beleving te vergroten.

Aantal personen: per groep minimaal 5 en maximaal 10 personen

Kosten: € 7,50 per persoon

Bijzonderheden: Heeft u speciale wensen of interesses? Neem dan contact met ons om deze te bespreken.

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?

Torenbeklimming of stadswandeling

Torenbeklimming of stadswandeling

De geschiedenis van Oldenzaal beleef je pas echt als je er middenin staat. Combineer je bezoek aan het museum daarom met een torenbeklimming of een stadswandeling door de binnenstad. Bij de torenbeklimming klim je onder leiding van een torenwacht langs de klokken naar het hoogste punt, met een prachtig uitzicht als beloning! De gehele klim duurt ongeveer een uur. De stadswandeling neemt je mee op ontdekkingstocht door het Oldenzaalse centrum vanaf de Plechelmusbasiliek aan het St. Plechelmusplein. De route is circa 2 km lang en neemt ongeveer een uur in beslag.

Start de dag met een bezoek aan het museum om daarna de stad in te gaan met een gids. Of bekijk Oldenzaal eerst vanaf het hoogste puntje van de Plechelmus en duik daarna het museum in. U kunt het zelf combineren zoals u het wilt! Bij iedere inschrijving krijgt u een bon voor een gratis kopje koffie, thee of in de zomer een bol ijs bij de lokale ondernemers.

Aantal personen: per groep minimaal 10 personen, kleinere groepen of individuele bezoekers kunnen gebruik maken van de rondleidingen op open inschrijving (zie hieronder)

Kosten: € 7,95 per volwassene en € 5,95 per kind (stadswandeling of torenbeklimming in combinatie met een bezoek aan het Palthe Huis en een kopje koffie of thee bij de lokale horeca)

Bijzonderheden: Vanuit de Tourist Info start van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur dagelijks een torenbeklimming op open inschrijving. Helaas mogen kinderen tot 8 jaar niet de toren in.

Op dinsdag en vrijdag zijn er om 13.00 uur open stadswandelingen waarvoor aangemeld kan worden.

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?

Kinderrondleiding

Kinderrondleiding

Weet jij eigenlijk waarom Oldenzaal ook wel de Boeskoolstad heet? Wist je dat Oldenzaal in de middeleeuwen net een spannend boek was? Dat het Palthe Huis een heel bijzonder huis is? En dat er overal in Oldenzaal nog dingen te vinden zijn die soms wel meer dan 500 jaar oud zijn?

Voor alle nieuwsgierige én leergierige kinderen organiseert het Palthe Huis kinderrondleidingen. Zonder jaartallen en ‘grotemensentaal’ maar met spannende verhalen en bijzondere weetjes. Voor je verjaardag, tijdens een familieweekend of gewoon omdat het kan!

Aantal personen: per groep minimaal 10 en maximaal 20 personen

Kosten: € 5,50 per kind

Bijzonderheden: Heeft u vragen over mogelijkheden voor limonade of andere aanvullende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?

ArcheoHotspot

ArcheoHotspot

De ArcheoHotspot is een plek waar archeologie, archeologen, vrijwilligers, bewoners en bezoekers samen komen. Opgravingen, uit het verleden en die van nu, worden ontsloten voor publiek. Wie wil kan zelfs ter plekke meehelpen met het uitwerken van archeologisch onderzoek.

Enthousiaste vrijwilligers werken in de ArcheoHotspot aan openstaande vragen van opgravingen uit het verleden en materiaal van recente opgravingen. Deze opgravingen zijn opgeslagen in het provinciaal archeologisch depot van het Oversticht in Deventer. Per opgraving worden de vondsten naar het Palthe Huis gebracht om door de vrijwilligers te worden onderzocht. Op donderdag en vrijdagmiddag zijn de vrijwilligers aan het werk in de ArcheoHotspot. Op die dagen kunnen bezoekers binnenlopen, meehelpen en vragen stellen.

Aantal personen: Individueel

Kosten: Geen extra kosten naast de entree tot het museum

Bijzonderheden: Er zijn regelmatig lezingen, workshops en andere activiteiten rondom opgravingen in de ArcheoHotspot. Kijk voor een actueel overzicht hier.

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?

Rondleiding

Rondleiding

Ontdek de rijke historie van Oldenzaal tijdens een rondleiding in het Palthe Huis. Het verhaal van de stad start in de Bronstijd met de urnenvelden op de Thij en eindigt met de hoogtijdagen van de textielindustrie in de negentiende eeuw. Onze museumdocenten nemen u mee in de ontwikkeling van de stad en de vele gebeurtenissen uit het verleden.

Het bezoek is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het historisch woonhuis van de familie Palthe. Hier maakt u kennis met de familie en ontdekt hoe het was om te leven in het Oldenzaal van de achttiende eeuw.

Aantal personen: per groep minimaal 10 en maximaal 20 personen

Kosten: € 7,50 per persoon

Bijzonderheden: Heeft u vragen over mogelijkheden voor koffie/thee of andere aanvullende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?

Rondleiding bij kaarslicht

Rondleiding bij kaarslicht

Het Palthe Huis bij kaarslicht geeft een uniek inkijkje in het leven van de 18de eeuw. In tegenstelling tot de huidige tijd hing er in de 18de eeuw niet in elke kamer een lamp aan het plafond. Kaarsen waren niet goedkoop en zelfs een volledig gevulde kroonluchter bood nog te weinig licht om bij te koken, lezen of handwerken. Men maakte daarom vooral gebruik van kandelaars of olielampjes, of ging simpelweg richting de bedstee zodra het donker werd.

U wordt ontvangen op het Palthe Huis door Carolina, een dame uit de tijd van de Palthes, natuurlijk in passende kledij. Zij neemt u mee op ontdekkingstocht door het sfeervol verlichtte huis. Aan het eind van de rondleiding kunt u ook de vernieuwde stadspresentatie bezoeken.

Aantal personen: per groep minimaal 10 en maximaal 20 personen

Kosten: € 8,50 per persoon

Bijzonderheden: Bij dit arrangement dient rekening gehouden te worden met het tijdstip van zonsondergang. Daardoor is dit het meest geschikt voor najaar, winter of voorjaar.

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?

Vergaderen

Vergaderen

Een brainstorm, heisessie of een teamvergadering? Voor zakelijke groepen tot 25 personen kunt u terecht in de educatieve ruimte van het Palthe Huis. De educatieve ruimte is een ruime en lichte vergaderruimte voorzien van een tv en beamer met scherm.

Maak naar wens gebruik van koffie, thee en water. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor het inkopen van een externe lunch van een cateraar. Combineer de vergadering daarnaast optioneel met een rondleiding of andere activiteit in het Palthe Huis.

Aantal personen: maximaal 25 personen

Kosten: € 150 euro per dagdeel inclusief koffie, thee en water.

Bijzonderheden: Rondleiding in het Palthe Huis of catering in overleg.

HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?