Boek op verzoek

De historische bibliotheek van het Palthe Huis is de meest bijzondere kamer van het hele huis. Niet alleen was het een kamer waar niet zomaar iedereen mocht komen, de kamer bevat ook een unieke collectie van boeken uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Zowel de collecties van de familie Palthe, Racer als Michgorius zijn op deze plek verzameld.

Wat gaan jullie doen

Tijdens ‘Boek op verzoek’ duik je, onder leiding van expert Rob de Bree, antiquaar van Antiquariaat De Zilveren Eeuw in Zwolle, in deze bijzondere collectie. Je mag de boeken aanraken. Dat wil zeggen: je kiest tijdens het bezoek aan de bibliotheek één boek dat je samen met de 4 andere liefhebbers nader gaat bekijken. Er zijn per middag drie sessies van 1 uur en er is plaats voor 5 personen per sessie. Met de door jullie uitgekozen boeken op tafel vertelt Rob de Bree wetenswaardigheden. Ook over andere historische bibliotheken.

Wanneer

‘Boek op verzoek’ vindt plaats op zondag 16 februari, zaterdag 25 april, zondag 14 juni, zaterdag 15 augustus, zondag 18 oktober en zaterdag 12 december van 13.00 tot 16.00 uur. Per dag zijn er 3 sessies (om 13.00, 14.00 en 15.00 uur) waaraan in totaal maximaal 15 personen deelnemen. Vol is vol! Dus wees er op tijd bij! Aanmelden kan via info@palthehuis.nl of telefonisch op het nummer 0541 513 482. Voor deze activiteit betaal je alleen maar de entree tot het museum.

Een reactie op “Boek op verzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *