Belevingskabine

Op de Boeskool!

Hoe was het om rond 1900 te werken in een van de vele textielfabrieken die Twente rijk was? De omstandigheden waren slecht, maar hoe moeilijk was het? Dat kunnen bezoekers zelf ervaren in een ‘ervaringscabine’: een cabine waarin de fabrieks omstandigheden worden nagebootst.

Het bonkende weefgetouw waardoor je elkaar niet verstaat, de warme dampen die ervoor zorgen dat je oververhit raakt, de donkere ruimte waardoor je elkaar niet goed ziet. Bezoekers krijgen de opdracht om met twee personen – zoals in een escape room – een puzzel op te lossen. Temperatuur, luchtvochtigheid, geluid en licht maken het puzzelproces lastig. De cabine staat een jaar lang op verschillende locaties, niet alleen bij musea maar ook op evenementen, op schoollocaties en zelfs op de zaterdagmarkt. Doel is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe zwaar het werk in de textielindustrie was en om hen te betrekken bij TFT.

Praktische informatie:

De belevingscabine staat tijdens de Boeskool is Lös in de Palthetuin en is gratis toegankelijk tussen 13.00 en 17.00 uur.

Wanneer

Op de Boeskool 12, 13 en 14 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *