Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Kosten
Volwassene
€ 7,95 
Kind
€ 5,95 

Aantal personen
min. 10 personen

Torenbeklimming of stadswandeling

De geschiedenis van Oldenzaal beleef je pas echt als je er middenin staat. Combineer je bezoek aan het museum daarom met een torenbeklimming of een stadswandeling door de binnenstad.

Start de dag met een bezoek aan het museum om daarna de stad in te gaan met een gids. Of bekijk Oldenzaal eerst vanaf het hoogste puntje van de Plechelmusbasiliek en duik daarna het museum in. 

Bij de torenbeklimming klim je onder leiding van een torenwacht langs de klokken naar het hoogste punt, met een prachtig uitzicht als beloning! De gehele klim duurt ongeveer een uur.

De stadswandeling neemt je mee op ontdekkingstocht door het Oldenzaalse centrum vanaf de Plechelmusbasiliek aan het St. Plechelmusplein. De route is circa 2 km lang en neemt ongeveer een uur in beslag.

 

Combineer zoals je het zelf wilt! Bij iedere inschrijving krijg je een bon voor een gratis kopje koffie, thee of in de zomer een bol ijs bij de lokale ondernemers. Kleinere groepen of individuele bezoekers kunnen gebruik maken van de rondleidingen op open inschrijving (zie hieronder).

Bijzonderheden: Vanuit de Tourist Info start van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur dagelijks een torenbeklimming op open inschrijving. Helaas mogen kinderen tot 8 jaar niet de toren in. Op dinsdag en vrijdag zijn er om 13.00 uur open stadswandelingen waarvoor aangemeld kan worden.

Arrangement boeken


Bekijk ook deze arrangementen

Theaterwandeling bij kaarslicht

Een gids met een lantaarn ontvangt jullie bij het Palthe Huis. Onder begeleiding van deze stadswacht ga je bij het licht van de lantaarn op ontdekkingstocht door Oldenzaal...

Rondleiding bij kaarslicht

Het Palthe Huis bij kaarslicht geeft een uniek inkijkje in het leven van de 18de eeuw. In tegenstelling tot de huidige tijd hing er in de 18de eeuw niet in elke kamer een lamp aan het plafond...