Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Kosten 
€ 9,50 pp
Aantal personen
min. 10
max. 20

Rondleiding bij kaarslicht

Het Palthe Huis bij kaarslicht geeft een uniek inkijkje in het leven van de 18de eeuw.

In tegenstelling tot de huidige tijd hing er in de 18de eeuw niet in elke kamer een lamp aan het plafond. Kaarsen waren niet goedkoop en zelfs een volledig gevulde kroonluchter bood nog te weinig licht om bij te koken, lezen of handwerken. Men maakte daarom vooral gebruik van kandelaars of olielampjes, of ging simpelweg richting de bedstee zodra het donker werd.

Je wordt ontvangen op het Palthe Huis door Carolina, een dame uit de tijd van de Palthes, natuurlijk in passende kledij. Zij neemt je mee op ontdekkingstocht door het sfeervol verlichtte huis. 

 

Aan het eind van de rondleiding kun je ook de vernieuwde stadspresentatie bezoeken.

Bij dit arrangement dient rekening gehouden te worden met het tijdstip van zonsondergang. Daardoor is dit het meest geschikt voor najaar, winter of voorjaar.

LET OP: deze rondleiding is te boeken voor minimaal 10 personen tot maximaal 20 personen. 

Op aanvraag ook in het Twents te boeken. 

Arrangement boeken


Bekijk ook deze arrangementen

Theaterwandeling bij kaarslicht

Een gids met een lantaarn ontvangt jullie bij het Palthe Huis. Onder begeleiding van deze stadswacht ga je bij het licht van de lantaarn op ontdekkingstocht door Oldenzaal...

Rondleiding

Ontdek de rijke historie van Oldenzaal tijdens een rondleiding in het Palthe Huis. Het verhaal van de stad start in de Bronstijd met de urnenvelden op de Thij en eindigt met de hoogtijdagen van de textielindustrie in de negentiende eeuw...