Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Kosten 
€ 29,95
Duur
2 uur
Aantal personen
min. 15

Historische high tea

Op de zolder van het Palthe Huis vond een vrijwilliger een bijzonder kookschrift vol recepten uit de 18e eeuw. In een prachtig handschrift en met veel zorg opgeschreven door tante Michgorius. Anijskoek, wortelenkoekjes en citroentaart klinken alvast heerlijk, maar wat zouden toch een Blanc Manger of een Schijf op zijn Engels zijn? Ontdek deze bijzondere recepten tijdens een historische high tea met je eigen gezelschap!

In de Palthetuin worden jullie voorzien van een volledig verzorgde high tea. Natalie Alferink van Vindom is aan de slag gegaan met de recepten van tante Michgorius en selecteerde er tien om te serveren. Tijdens het serveren neemt een rondleider je mee in de wereld van de 18e-eeuwse theerituelen en de deftige dames van het huis.

De kosten per persoon zijn € 29,95 inclusief alle gerechten, onbeperkt thee en toegang tot het museum. De high tea is buiten en daarom seizoensgebonden. 

Arrangement boeken


Bekijk ook deze arrangementen

Stadswandeling bij kaarslicht

Een gids met een lantaarn ontvangt jullie bij het Palthe Huis. Onder begeleiding van deze stadswacht ga je bij het licht van de lantaarn op ontdekkingstocht door Oldenzaal...

Rondleiding bij kaarslicht

Het Palthe Huis bij kaarslicht geeft een uniek inkijkje in het leven van de 18de eeuw. In tegenstelling tot de huidige tijd hing er in de 18de eeuw niet in elke kamer een lamp aan het plafond...