Openingstijden > dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur

Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Kosten 
€ 75,00 
per groep

Boek op verzoek

De historische bibliotheek van het Palthe Huis is de meest bijzondere kamer van het hele huis. Niet alleen was het een kamer waar niet zomaar iedereen mocht komen, de kamer bevat ook een unieke collectie boeken uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Zowel de collecties van de familie Palthe, Racer als Michgorius zijn op deze plek verzameld.

Tijdens ‘Boek op verzoek’ duiken jullie, onder leiding van expert Rob de Bree, antiquaar van Antiquariaat De Zilveren Eeuw in Zwolle, in deze bijzondere collectie. Je mag de boeken zelf aanraken en bekijken. Een ieder kiest tijdens het bezoek aan de bibliotheek één boek. Samen met de expert gaan jullie de gekozen boeken nader bekijken en dat is erg interessant! Met de door jullie uitgekozen boeken op tafel vertelt Rob de Bree wetenswaardigheden, ook over andere historische bibliotheken.

 

Een privé rondleiding in de bibliotheek met een groep van minimaal 4 of maximaal 15 bezoekers onder begeleiding van Rob de Bree kan op afspraak voor u worden geregeld. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Arrangement boeken


Bekijk ook deze arrangementen

Rondleiding

Ontdek de rijke historie van Oldenzaal tijdens een rondleiding in het Palthe Huis. Het verhaal van de stad start in de Bronstijd met de urnenvelden op de Thij en eindigt met de hoogtijdagen van de textielindustrie in de negentiende eeuw... 

Open this in UX Builder to add and edit content