Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Openingstijden > dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

Kosten
Geen extra kosten naast de entree van het museum.
Aantal personen
Voor individuele bezoekers.

ArcheoHotspot

De ArcheoHotspot is een plek waar archeologie, archeologen, vrijwilligers, bewoners en bezoekers samenkomen. Opgravingen, uit het verleden en die van nu, worden ontsloten voor publiek. Wie wil kan zelfs ter plekke meehelpen met het uitwerken van archeologisch onderzoek!

Enthousiaste vrijwilligers werken in de ArcheoHotspot aan openstaande vragen van opgravingen uit het verleden en materiaal van recente opgravingen. Deze opgravingen zijn opgeslagen in het provinciaal archeologisch depot van het Oversticht in Deventer. Per opgraving worden de vondsten naar het Palthe Huis gebracht om door de vrijwilligers te worden onderzocht.  

Bezoekers kunnen binnenlopen, meehelpen en vragen stellen. Er worden lezingen, workshops en andere activiteiten rondom opgravingen in de ArcheoHotspot verzorgd. Bekijk de agenda voor een actueel overzicht. 

Arrangement boeken


Bekijk ook deze arrangementen

Rondleiding

Ontdek de rijke historie van Oldenzaal tijdens een rondleiding in het Palthe Huis. Het verhaal van de stad start in de Bronstijd met de urnenvelden op de Thij en eindigt met de hoogtijdagen van de textielindustrie in de negentiende eeuw... 

Boek op verzoek

De historische bibliotheek van het Palthe Huis is de meest bijzondere kamer van het hele huis. Niet alleen was het een kamer waar niet zomaar iedereen mocht komen, de kamer bevat ook een unieke collectie van boeken uit de 16e, 17e en 18e eeuw...