Nationale Archeologiedagen 2019

Nationale Archeologiedagen 2019

De Nationale Archeologiedagen zijn dé dagen waarop iedereen die geïnteresseerd is in onze rijke geschiedenis, kennis kan maken met het spannende speurwerk onder de grond. Ook dit jaar zijn er weer activiteiten in Overijssel.

 

Open dagen Archeohotspot Oldenzaal

Heb je altijd al willen weten hoe het werk van een archeoloog eruit ziet? Kom dan naar de ArcheoHotspot in museum het Palthehuis!

 

Hier leer je meer over wat er allemaal is opgegraven in Oldenzaal en omgeving, kan je meehelpen met archeologisch onderzoek of leuke opdrachtjes doen. Er zijn enorm veel vondsten te bekijken uit verschillende perioden.

 

Determinatiemiddag AWN

Heb je thuis archeologische vondsten, oude voorwerpen van steen, bot, metaal, hout of aardewerk, en wil je daarover meer te weten komen? Dan kun je op 12 oktober terecht bij de deskundigen van de AWN Afdeling 19 Twente!

 

De AWN bestaat uit een groep vrijwilligers in de archeologie, en liefhebbers van historische en prehistorische voorwerpen. De leden willen hun passie en kennis graag met je delen en nodigen je daarom uit voor een determinatiemiddag, als het ware een archeologische “Tussen Kunst en Kitsch…”.

 

De volgende experts zijn aanwezig:

Voor aardewerk en vuursteen:                      Evert Ulrich

Voor metaaldetectorvondsten:                     Bert Sluijer

Voor botmateriaal (onder voorbehoud):      Norbert Eeltink

Voor vuursteen:                                               Ben Klein Nagelvoort

 

De experts zijn aanwezig op zaterdag 12 oktober tussen 13:00 en 16:00.

 

Informatie en tijden

De ArcheoHotspot is te bezoeken op donderdag 10, vrijdag 11, zaterdag 12 okt en zondag 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.palthehuis.nl.