Diverse activiteiten tijdens Open Monumentenweekend 2019

Diverse activiteiten tijdens Open Monumentenweekend 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn de Landelijke Open Monumentendagen. Naast de openstelling van diverse monumenten zijn er dit jaar een aantal bijzondere activiteiten te bezoeken. De activiteiten worden georganiseerd door Tourist Info Oldenzaal en Museum het Palthe Huis.

 

Openstelling Monumenten

Zowel de Plechelmusbasiliek (zaterdag, 13.00 – 16.00 uur) als het Palthe Huis (zaterdag en zondag, 12.00-17.00 uur, 50% korting), Museum de Pelgrim (zaterdag en zondag, 12.00-17.00 uur, 50% korting) en de Hofkerk (zaterdag,11.00-16.30 uur en zondag, 13.00-16.00 uur) zijn te bezoeken.

 

Torenbeklimming

Op zaterdag 14 september en op zondag 15 september kun je op twee verschillende tijdstippen met 50% korting (voor € 2,50) de toren van de Plechelmus beklimmen onder leiding van een gids. Op zaterdag om 10.30 en om 14.30 uur en op zondag om 13.30 en 15.00 uur. Deelnemen kan vanaf 8 jaar, per groep kunnen er 15 personen deelnemen. Aanmelden kan bij de Tourist Info Oldenzaal (Grootestraat 35, 0541 514 023).

 

Stadswandeling bij Kaarslicht

Op vrijdag 13 september en zaterdag 14 september zijn er bijzondere stadswandelingen bij kaarslicht. Onder begeleiding van een stadswacht gaat u bij het licht van een lantaarn op ontdekkingstocht door Oldenzaal. Tijdens de wandeling komt u ook diverse historische personages tegen die u meenemen in hun deel van het verhaal van Oldenzaal.

De rondleidingen starten op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur bij het Palthe Huis.

De wandeling is geschikt voor alle leeftijden, per groep kunnen er 20 personen deelnemen. De kosten zijn € 4,95 per persoon.

Aanmelden kan bij de Tourist Info Oldenzaal (Grootestraat 35, 0541 514 023).

 

Vriendenactiviteit Palthe Huis

Speciaal voor Vrienden van museum het Palthe Huis is er op 14 september een stadswandeling om 14.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@palthehuis.nl of 0541 513 482.

 

 

Natuurmandala’s maken in de Hofkerk

In de Hofkerk kan je meedoen met het leggen van natuurmandala’s. Het woord mandala komt uit het Sanskriet en betekent cirkel. De natuurmandala is een liggend kunstwerk dat vanuit het midden wordt opgebouwd met alles wat je in de natuur kunt vinden. Bloemen, blaadjes, takjes, vruchtjes of zaadjes. Het is een geconcentreerd en meditatief werkje. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om de Hofkerk van binnen te bekijken. In de kerkzaal hangen vier geschilderde panelen die de geschiedenis van de Hofkerk en Oldenzaal weergeven. Gewoon een kaarsje aansteken, luisteren naar het orgelspel of een kop koffie drinken mag ook. Voor een beetje stilte in je hoofd kom je naar de Hofkerk.

 

Meer informatie over de Open Monumentendagen is te vinden op www.openmonumentendag.nl.