Museumweek 2019 in het Palthe Huis

Museumweek 2019 in het Palthe Huis

8 tot en met 14 april is het weer zo ver: de nationale museumweek. Tijdens deze week zijn er in het Palthe Huis diverse bijzondere activiteiten te beleven voor jong én oud.

 

12 april: Lezing: Geheimen van de Plechelmus

Zoals ieder historisch gebouw gaan er ook achter de deuren van de Plechelmus prachtige verhalen schuil. Rijn van Welij (basiliekwacht) neemt u mee in de geschiedenis van deze voor velen dierbare kerk. Naast de historische betekenis van de kerk en het gebouw gaat hij ook in op bijzondere verhalen rondom de kerk. Want hoe verklaren we de verticale sleuven of uithollingen in de muur aan de zuidkant van de basiliek? En in welk glas-in-loodraam van Jan Schoenaker heeft hij het achterlicht van zijn fiets verwerkt?

De Lezing ‘Geheimen van de Plechelmus’ vindt plaats op 12 april om 19.30 uur. De kosten voor deze lezing zijn € 2,50 per persoon. Vooraf aanmelden kan via info@palthehuis.nl of telefonisch op het nummer 0541 513 482.

 

13 april: Museummatch

Speciaal voor museumkaarthouders is er op 13 april een Museummatch. Ook steeds meer gezinnen hebben een museumjaarkaart. Kaarthouders kunnen tussen 14.00 uur en 16.30 uur in het Palthe Huis deelnemen aan speciale kinderrondleidingen en archeologieworkshops. Als kers op de taart komt Prinses Paltival voorlezen!

Museumjaarkaarthouders kunnen zich via de Stichting Museumjaarkaart aanmelden voor deze activiteit.

 

14 april: Boek op verzoek

Tijdens ‘Boek op verzoek’ duikt u, onder leiding van expert Rob de Bree, antiquaar van Antiquariaat De Zilveren Eeuw in Zwolle, in de bijzondere collectie historische boeken uit de bibliotheek van het Palthe Huis. Welke boeken aan bod komen bepaalt u helemaal zelf, simpelweg door ze aan te wijzen! ‘Boek op verzoek’ vindt plaats op 14 april van 14.00 tot 16.00 uur. Per keer kunnen er maximaal 18 personen deelnemen en vol is vol dus wees er op tijd bij! Aanmelden kan via info@palthehuis.nl of telefonisch op het nummer 0541 513 482.

Voor deze activiteit betaalt u slechts de entree tot het museum.

13 en 14 april: Korting

In het weekend van 13 en 14 april kun je met korting het museum bezoeken. Volwassen bezoekers betalen dan 3,00 in plaats van 6 euro en kinderen mogen zelfs helemaal gratis naar binnen. De museumjaarkaart is natuurlijk ook gewoon geldig.