Vacature redacteur Ons Oldenzaal

Vacature redacteur Ons Oldenzaal

Ons Oldenzaal, het kwartaalblad van museum het Palthe Huis, zoekt een nieuwe redacteur. Samen met de schrijvers en vormgever werk je vier keer per jaar aan de nieuwe editie van het blad over geschiedenis, archeologie, heemkunde, kunst en cultuur in Oldenzaal. Heeft u interesse in de historie van Oldenzaal en omgeving, een vlotte pen, oog voor detail en ervaring als redacteur? Dan is deze vacature misschien wel iets voor u!

Werkzaamheden hoofdredacteur van Ons Oldenzaal:

  • Het beoordelen van binnengekomen artikelen of ze geschikt zijn voor plaatsing.
  • Het redigeren van binnengekomen artikelen. Dat houdt controleren op spelfouten, onduidelijkheden ophelderen en zorgen dat de zinnen makkelijk leesbaar zijn zonder in Jip- en Janneketaal te vervallen. Vervolgens worden de artikelen naar de tweede corrector gestuurd. Daarna gaan ze ter inzage terug naar de auteurs om toestemming voor de veranderingen te vragen.
  • Zelf op zoek gaan naar mogelijke onderwerpen. Daarover schrijven of aan andere mensen vragen om daar een artikel te schrijven.
  • De meeste auteurs leveren zelf afbeeldingen aan. Controleren op juiste grootte, eventueel zelf op zoek gaan naar foto’s in archief van het Palthe Huis of zelf maken.
  • Voorwoord schrijven.
  • Grove indeling maken van OO, aangeven waar foto’s moeten komen etc.
  • Met de grafisch vormgever de opzet doorspreken. De grafisch vormgever stuurt een proefversie terug. Die moet dan met een aantal personen doorgekeken worden. Evt. veranderingen in het ontwerp doorgeven aan de vormgever. Daarna volgt nog een tweede proefversie die alleen de hoofdredacteur doorkijkt om eerder doorgegeven veranderingen goed doorgevoerd zijn. De grafisch vormgever zal het ontwerp dan doorsturen naar de drukkerij. Twee weken later vallen de OO’s  op de deurmat van de abonnees.
  • Bewijsexemplaren sturen naar mensen die meegewerkt hebben.

De redacteur is verantwoordelijk voor het verschijnen van Ons Oldenzaal en de kwaliteit van de artikelen. Omdat we dus best wat vragen van onze redacteur is er per editie een vergoeding beschikbaar van € 250,-.

Heeft u vragen of interesse in de vacature? Neem dan contact met ons op via info@palthehuis.nl of 0541-513482 .HEEFT U EEN VRAAG OF EEN IDEE?