Route Open monumentenweekend

Route Open monumentenweekend

Op zaterdag 8 en zondag 9 september is de Landelijke Open Monumentendag. Naast de openstelling van diverse monumenten zijn er dit jaar een aantal bijzondere activiteiten te bezoeken. De activiteiten worden georganiseerd door Tourist Info Oldenzaal, de Monumentenraad en Museum het Palthe Huis.

 

Openstelling Monumenten

Zowel de Plechelmusbasiliek (zaterdag) als het Palthe Huis (zaterdag en zondag, 50% korting) zijn te bezoeken. Daarnaast zijn ook het Joodse kerkhof en de Anthoniuskerk geopend op zaterdag van 14:00 – 17:00 uur. Op alle locaties is de monumentenroute met een groot aantal monumenten uit Oldenzaal verkrijgbaar voor de speciale aanbiedingsprijs van maar € 1,00! Om alle locaties te bezoeken is er de Route Open Monumentenweekend beschikbaar.

Gratis torenbeklimming

Op zaterdag 8 september en op zondag 9 september kun je op twee verschillende tijdstippen gratis de toren beklimmen onder leiding van een gids. Aanmelden kan bij de Tourist info Oldenzaal (Grootestraat).

Op zaterdag 8 en zondag 9 september is de Landelijke Open Monumentendag. Naast de openstelling van diverse monumenten zijn er dit jaar een aantal bijzondere activiteiten te bezoeken. De activiteiten worden georganiseerd door Tourist Info Oldenzaal, de Monumentenraad en Museum het Palthe Huis.