14 juli Heropening vernieuwde Palthe Huis

14 juli Heropening vernieuwde Palthe Huis

Na meer dan een jaar hard werken wordt op 14 juli 2018 Museum het Palthe Huis officieel heropend. Eindelijk kunnen bezoekers, ook de minder validen, het museum bezoeken op een manier die past bij deze tijd. Een rolstoelvriendelijke, nette ontvangst, met balie en pinautomaat, kluisjes, een garderobe en een museumwinkel.

 

Het historische woonhuis is met behulp van de Universiteit Nijmegen volledig heringericht. Een bezoekersgids, maar ook een eigen app biedt uitgebreide bezoekersinformatie. Voor kinderen is er de zoektocht naar de gouden haarspeld van Gulia. De tijdelijke exposities in de tentoonstellingszaal hebben ruimte gemaakt voor een nieuwe stadspresentatie waarin de historie van Oldenzaal een plek heeft gekregen.

 

Tijdens de officiële opening zal voormalig wethouder Trees Vloothuis samen met wethouder Alida Renkema de openingshandeling verrichten. Vanaf 12.00 uur is het museum gratis geopend voor publiek. Vrijwilligers en medewerkers zullen paraat staan om bezoekers van informatie te voorzien.

Van 14.00 tot 16.00 uur kan iedereen meedoen met Rol ‘m d’r In, de rolstoel en rollatorrace. Het Outdoor Challenge Park zorgt voor een spannend parcours in de Markstraat waarop de deelnemers hun skills kunnen testen.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

10.00 uur                                             Officiële opening voor genodigden

12.00 – 17.00 uur                              Museum gratis open voor publiek

14.00 – 16.00 uur                              Rol ‘m d’r in

 

Meer informatie over aanmelden en de race is te vinden op www.palthehuis.nl/rolm-dr-in