Bijzondere film familie Palthe

Bijzondere film familie Palthe

Op 4 oktober is een bijzondere film in première gegaan. ‘Gulia en Hendrik’ is een klein kostuumdrama dat zich afspeelt in en om het Palthe Huis. Ondanks dat de film erg kort is (hij duurt net iets meer dan 5 minuten) geeft het een mooie indruk van het patriciërshuis. De renovatie van het Palthe Huis is bijna compleet en dat is te zien aan de prachtige sfeer in de kamers.

Het verhaal draait om Gulia, de dochter des huizes, en Hendrik, een jonge knecht. De twee willen graag samen spelen, maar in de 18e eeuw is dat niet vanzelfsprekend. De rollen van de familie Palthe en hun personeel zijn vertolkt door vrijwillige acteurs van Joliens Theaterhuis die eerder ook al poseerden voor de prachtige foto’s van de familie Palthe.

De film is gemaakt voor het lespakket Gulia en Hendrik dat dit schooljaar onderdeel is van het Kunstmenu voor de groepen 1 en 2. Tijdens de eerste les van het pakket, op school, krijgen de leerlingen de film te zien en maken ze kennis met het Palthe Huis. In de tweede les van het pakket bezoeken ze het museum. Tijdens de derde les kijken ze op school terug op hun bezoek.