MUSEUMWEEK IN HET PALTHE HUIS

MUSEUMWEEK IN HET PALTHE HUIS

Op 3 april start de Nationale Museumweek 2017. Ook in Museum het Palthe Huis reden voor een bijzondere activiteit en korting op een museumbezoek!

Huttenkloas

Theaterkoor Multiple Noise is een dynamisch en vooral enthousiast muzikaal gezelschap met 24 leden. Op 9 april laten zij een preview zien van de voorstelling ‘Huttenkloas’, die op 13 mei te zien is in Stadstheater de Bond. De voorstelling is een eigen bewerking van het waargebeurde maar inmiddels zeer geromantiseerde verhaal van HuttenKloas waarvan de bekende dwangstoel in museum het Palthe Huis staat. IJzingwekkende taferelen worden afgewisseld met humor en ontroering, een must-see voor Tukkers en import-Tukkers!

Multiple Noise geeft op 9 april 3 voorstellingen van 20 minuten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Cold Cases

Daarnaast is tijdens de museumweek de tentoonstelling Cold Cases nog te zien. In deze tentoonstelling worden de belangrijkste resultaten van het onderzoek naar de opgraving van het Plechelmusplein toegelicht. Naast gevonden skeletten en andere bodemvondsten wordt er veel aandacht besteed aan de verschillende onderzoeksmethoden en het DNA-onderzoek dat heeft plaatsgevonden.

Korting

In het weekend van 8 en 9 april kunt u met korting het museum bezoeken. Volwassen bezoekers betalen dan 2,50 in plaats van 5 euro en kinderen mogen zelfs helemaal gratis naar binnen. Daarnaast zijn we dat weekend extra lang open: van 12.00 tot 17.00 uur. De museumjaarkaart is natuurlijk ook gewoon geldig.