Ons Oldenzaal

Ons Oldenzaal is het kwartaalblad van het Palthe Huis. Iedere drie maanden verschijnt een nieuw nummer boordevol met artikelen over verschillende onderwerpen uit de historie van Oldenzaal.

In het septembernummer van Ons Oldenzaal

Als er een concert op de Grote Markt is, wordt daar tegenwoordig een tijdelijk podium voor gebouwd.  In het begin van de vori eeuw stond daar echter een speciale muziektent voor. Over de geschiedenis van dit gebouwtje en zijn opvolger op de Ganzenmarkt een artikel in de nieuwe Ons Oldenzaal, geïllustreerd met bijzondere foto’s uit het museumarchief. Ook in het nummer weer een portret van een karakteristiek persoon, die wereldberoemd in Oldenzaal was. Dit keer over Latje Heideman, van de Denekamperbult. Daarnaast een stuk een stuk over hoe Het Palthe Huis er in de 18e eeuw uitzag en hoe we proberen dat weer terug te halen. Het kortingsboek is een ‘Een straat van stand stelt zich voor’, over de geschiedenis van de, vroeger deftige, Marktstraat.

Word abonnee van Ons Oldenzaal

en tegelijk lid van de vriendenvereniging

Abonnee zijn van Ons Oldenzaal is nu heel aantrekkelijk.
Voor €22,50 per jaar

  • ontvangt u viermaal per jaar Ons Oldenzaal, een mooi geïllustreerd blad met artikelen over kunst, geschiedenis en cultuur in Oldenzaal
  • krijgt u het boek “Canon van Oldenzaal”gratis.  In dit boek wordt de geschiedenis van Oldenzaal in 27 vensters verteld. Het boek is rijk geïllustreerd met oude foto’s en tekeningen.
  • krijgt u  regelmatig korting op boeken en lezingen
  • als lid van de vriendenvereniging heeft u gratis toegang tot het museum
  • ondersteunt u het Palthe Huis financieel.

Om lid te worden, maakt u €22,50 over op bankrekeningnr. NL37RABO 017 915 9844 ten name van Vrienden Historisch Museum Palthe Huis.

Opzeggingen

Opzeggen van abonnementen van Ons Oldenzaal of  het lidmaatschap van de vriendenvereniging kan tot uiterlijk één maand voor het einde van het jaar. Het kan per brief, t.a.v. vriendenvereniging Palthe Huis, marktstraat 13, 7571 ED Oldenzaal of per email:  vrienden@palthehuis.nl.

Terug in de tijd…

thuis bij de familie Palthe

 

X