Start bouw nieuwe entree

Start bouw nieuwe entree

Eindelijk is het zover: de nieuwe entree van het Palthe Huis gaat gebouwd worden. Met de komst van de nieuwe entree maakt het museum een belangrijke laatste slag in het vernieuwingsproces dat in 2017 is ingezet.

 

De entree, die bestaat uit een constructie van aluminium en glas, zal viertal functies bevatten namelijk: toiletten, garderobe, balie en museumwinkel. Hiermee krijgt het museum de basisfuncties op orde en kan daarmee voldoen aan de verwachtingen van de moderne museumbezoekers. Daarnaast zal door de aanleg van een hellingbaan het hoogteverschil binnen het pand overbrugt worden. Hierdoor wordt het Palthe Huis toegankelijk voor minder validen en rolstoelvriendelijk.

 

Aannemersbedrijf Segerink uit Oldenzaal is verantwoordelijk voor de bouw van de entree. Installatiebedrijf KIP zal de installaties voor haar rekening nemen, Platvoet de beveiliging en Scholten Franke het schilderwerk. Gerard Lassche van Lassche Bouwregisseurs zal de gehele bouw coördineren.



X